^ Zpět na seznam

NOVINKA Jak se zachovat, když…

Učebnice Jak se zachovat, když… má udělenu schvalovací doložku MŠMT.

Učebnice Jak se zachovat, když… přináší přehledně rozčleněná témata týkající se ochrany obyvatelstva za mimořádných událostí a je koncipována v souladu s RVP ZV.

Učebnice reaguje na změnu RVP ZV z roku 2013 a zabývá se tématy ze vzdělávacích oblastí Člověk a příroda, Člověk a zdraví a Člověk a společnost. Učebnice tak doplňuje výuku v přírodopise, zeměpise, chemii, výchově k občanství, výchově ke zdraví a tělesné výchově.

Je určena pro žáky 6.–9. ročníku a vyučující mohou pracovat s jednotlivými oddíly, případně kapitolami podle potřeb svých ŠVP. Žáci se v ní mohou seznámit se zásadami bezpečného chování při mimořádné události i s tím, jak jí – pokud to lze – předcházet.

Jednotlivé kapitoly jsou uvedeny motivačními texty, které poukazují na skutečné mimořádné události u nás i v zahraničí, a kromě výkladového textu obsahují přehledný výčet zásad, jak se v uvedené situaci zachovat; v závěru je vždy uvedeno stručné shrnutí učiva. Výklad je průběžně doplňován praktickými tipy, zajímavostmi pro zpestření výuky, úkoly k vyhledání dalších informací na internetu, mezipředmětovými vazbami, a to i formou odkazů na korespondující učivo v ostatních učebnicích, a opakovacími úkoly uvádějícími probrané učivo do souvislostí. Klíčové pojmy z probíraného učiva jsou na příslušných stranách uvedeny v angličtině. Součástí učebnice jsou opakování jednotlivých oddílů, klíč k těmto opakováním i k vybraným opakovacím úkolům umístěným průběžně v textu a návrhy projektových úkolů.

Učebnici doplňuje pracovní sešit, který nabízí další rozmanité úkoly k zopakování učiva i praktických zásad, jak se zachovat během dané mimořádné události.

Multimediální interaktivní učebnice MIUč+ vyjde na školní rok 2016/2017.

Nechat vzkaz